Przedstawienie urządzenia > Sprawdzanie informacji o urządzeniu
*
Sprawdzanie informacji o urządzeniu

Na ekranie Informacje o urządzeniu można sprawdzić bieżący stan urządzenia i materiałów eksploatacyjnych.


  1. Naciśnij klawisz [Main Menu] (Główne menu).

  1. Naciśnij lewy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Inf. o urządz.>.

1 Toner
Wyświetlany jest stan tonera.
2 Dostępna pamięć
Pozostała ilość dostępnej pamięci systemowej wyświetlana jest procentowo.
3 Źródło papieru
Wyświetlane jest źródło, rodzaj i format papieru włożonego do szuflad na papier*.

* Szuflada 2 jest wyświetlana tylko wówczas, gdy została dołączona opcjonalna szuflada (Szuflada 2).


  1. Naciśnij klawisz [Main Menu] (Główne menu), aby powrócić do ekranu głównego menu.

Do głównego menu można również powrócić po naciśnięciu klawisza [OK].


  • Sprawdzanie liczników stron

Można sprawdzić liczniki kopiowania, skanowania i drukowania.


  1. Następnie naciśnij klawisz [123] (Sprawdzanie stanu licznika) na panelu sterowania.

Zostanie wyświetlony ekran <Sprawdzanie stanu licznika>.


1 Numer seryjny
Wyświetlany jest numer seryjny urządzenia.
2 Licznik
W tym miejscu wyświetlane są liczniki kopiowania, skanowania i drukowania.

  1. Naciśnięcie klawisza [123] (Sprawdzanie stanu licznika) umożliwia powrót do poprzedniego ekranu.

Naciśnij prawy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Wykonane> i powrócić do poprzedniego ekranu.


  • Wydruk listy licznika stron

Można wydrukować listę licznika stron.


  1. Następnie naciśnij klawisz [123] (Sprawdzanie stanu licznika) na panelu sterowania.

Zostanie wyświetlony ekran <Sprawdzanie stanu licznika>.


  1. Naciśnij lewy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Drukuj listę>.

  • W przypadku ustawienia wartości <Włącz> parametru Zarządzanie identyfikatorami wydziału, przed wydrukowaniem listy zaloguj się do urządzenia.

  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Tak>, a następnie naciśnij klawisz [OK].

W celu anulowania drukowania naciśnij lewy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Anuluj>.

  • Drukowania nie można anulować, po tym jak przycisk <Anuluj> zostanie wyszarzony.

  • Powrót na początek