Ustawienia sieciowe > Dodatkowe ustawienia sieci > Kontrolowanie dostępu do urządzenia przy użyciu adresów IPv6 > Usuwanie zapisanych adresów IPv6
*
Usuwanie zapisanych adresów IPv6

Powrót do omówienia

Aby usunąć zapisane adresy IPv6, należy postępować zgodnie z poniższą procedurą.

  1. Naciśnij klawisz [Main Menu] (Główne menu).
  1. Naciśnij prawy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Dodatk. funkcje>.
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Ust. zarządzania systemem>, a następnie naciśnij klawisz [OK].

Jeśli zostanie wyświetlony ekran monitujący o wprowadzenie identyfikatora administratora systemu i hasła systemu, należy je wprowadzić za pomocą klawiszy numerycznych – , a następnie nacisnąć klawisz (Zaloguj/wyloguj).

  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Ustawienia sieciowe>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Sprawdź komunikat na wyświetlaczu, a następnie naciśnij prawy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Wykonane>.
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Ustawienia TCP/IP>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Ustawienia IPv6>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Ustaw. zakresu adresu IP>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Włącz>, a następnie naciśnij prawy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Ustaw>.
  • <Wyłącz>: Wyłącza filtr adresów IP.
  • <Włącz>: Włącza filtr adresów IP.
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Edytuj/zatwierdź>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz adres, zakres adresów lub prefiks, a następnie naciśnij lewy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Menu>.
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Usuń>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Tak>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Naciśnij klawisz [Main Menu] (Główne menu), aby powrócić do ekranu głównego menu.
  1. Uruchom ponownie urządzenie.

Wyłącz urządzenie, odczekaj co najmniej 10 sekund, a następnie włącz je ponownie.


  • Powrót na początek