Drukowanie > Ustawienia drukarki z urządzenia > Menu ustawień > Wydruk skompresowanego obrazu
*
Wydruk skompresowanego obrazu

Powrót do omówienia


Wydruk*, Wyświetl błąd


Symbol gwiazdki (*) wskazuje na ustawienie domyślne.

To ustawienie umożliwia określenie sposobu traktowania danych, w przypadku gdy rozmiar zadania drukowania jest zbyt duży i nie można go zapisać w wewnętrznej pamięci urządzenia.

Jeśli wybrano opcję <Wydruk>, dane są kompresowane z wysokim współczynnikiem kompresji (co umożliwia zapisanie ich w pamięci), a następnie zadanie jest drukowane. Jakość druku może jednak ulec obniżeniu.

Jeśli wybrano opcję <Wyświetl błąd>, zadanie drukowania można anulować bez kompresji.


Uwaga
  • Nawet w przypadku wybrania opcji <Wydruk> i przeprowadzania kompresji danych, mogą one nadal być zbyt duże, co uniemożliwi ich zapisanie w wewnętrznej pamięci urządzenia. W takim wypadku zadanie zostanie anulowane, a w Rejestrze druku zostanie zarejestrowany błąd.
  • Jeśli wybrano opcję <Wyświetl błąd> i zadanie drukowania zostanie anulowane z powodu niemożliwości zapisania skompresowanych danych w pamięci wewnętrznej, może zostać wydrukowana czysta strona (niezaliczana jako zadanie drukowania).
  • Aby wyświetlić to ustawienie, zobacz temat „Ustawianie drukarki z urządzenia”.
  • Ustawienie z poziomu sterownika drukarki spowoduje zastąpienie ustawienia wprowadzonego w menu <Ustawienia drukarki>. Jeśli wybrane opcje drukowania nie będą prawidłowo wyświetlone, należy sprawdzić ustawienia sterownika drukarki.

  • Powrót na początek