Drukowanie > Ustawienia drukarki z urządzenia > Menu ustawień > Priorytet Trybu
*
Priorytet Trybu

Powrót do omówienia


Wyłącz*, PS, PCL


Symbol gwiazdki (*) wskazuje na ustawienie domyślne.

To ustawienie określa, które personalia powinny być używane, jeżeli odebrano zadanie bez ustawienia języka poleceń lub danych druku bezpośredniego. Ustawienie <Priorytet Trybu> jest używane wówczas, gdy w opcji <Personalia> wybrano ustawienie <Auto>.

Wyłącz
Rezygnacja z określenia preferowanych personaliów. Jeżeli odebrano zadanie bez ustawienia języka poleceń lub danych druku bezpośredniego, używane są bieżące personalia. Domyślnym ustawieniem jest <Wyłącz>.

PS
Przypisanie priorytetu do personaliów PS.

PCL
Przypisanie priorytetu do personaliów PCL.


Uwaga
  • To ustawienie jest dostępne tylko wówczas, gdy uaktywniona jest zarówno funkcja PS, jak i PCL.
  • Ta funkcja jest niedostępna podczas drukowania w trybie UFR II.

  • Powrót na początek