Zabezpieczenia > Ograniczanie dostępu do odbiorców > Ograniczenie możliwości korzystania z nowych adresów
*
Ograniczenie możliwości korzystania z nowych adresów

Powrót do omówienia

Ten tryb umożliwia ograniczenie wprowadzania nowych odbiorców.
Domyślnym ustawieniem jest <Wyłącz>.
Po wybraniu w opcji <Og. liczbę nowych adresów> ustawienia <Włącz> dostęp do następujących funkcji jest ograniczony:

  • Wybieranie odbiorcy za pomocą przycisków numerycznych.
  • Zmiana zdefiniowanych odbiorców.
  • Definiowanie nowych odbiorców.
  1. Naciśnij klawisz [Main Menu] (Główne menu).
  1. Naciśnij prawy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Dodatk. funkcje>.
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Ust. zarządzania systemem>, a następnie naciśnij klawisz [OK].

Jeśli zostanie wyświetlony ekran monitujący o wprowadzenie identyfikatora administratora systemu i hasła systemu, należy je wprowadzić za pomocą klawiszy numerycznych – , a następnie nacisnąć klawisz (Zaloguj/wyloguj).

  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Ogranicz dostęp do fun. Wysyłania>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Og. liczbę nowych adresów>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Włącz> lub <Wyłącz>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  • <Wyłącz>: ograniczenie nowych odbiorców nie zostanie ustawione.
  • <Włącz>: ograniczenie nowych odbiorców zostanie ustawione.
  1. Naciśnij klawisz [Main Menu] (Główne menu), aby powrócić do ekranu głównego menu.

  • Powrót na początek