Zabezpieczenia > Auto online/offline > Auto offline
*
Auto offline

Powrót do omówienia

Jeśli dla opcji <Auto offline> wybrano wartość <Włącz>, po zainicjowaniu trybu automatycznego kasowania w urządzeniu jest automatycznie włączany tryb offline.
Domyślnym ustawieniem jest <Wyłącz>.


Uwaga
  • Jeśli nie wybrano trybu automatycznego kasowania, tryb offline jest automatycznie włączany po około dwóch minutach. Informacje na temat trybu automatycznego kasowania znajdują się w części zatytułowanej „Ustawianie czasu automatycznego kasowania”.
  1. Naciśnij klawisz [Main Menu] (Główne menu).
  1. Naciśnij prawy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Dodatk. funkcje>.
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Ust. zarządzania systemem>, a następnie naciśnij klawisz [OK].

Jeśli zostanie wyświetlony ekran monitujący o wprowadzenie identyfikatora administratora systemu i hasła systemu, należy je wprowadzić za pomocą klawiszy numerycznych – , a następnie nacisnąć klawisz (Zaloguj/wyloguj).

  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Auto online/offline>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Auto offline>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Wyłącz> lub <Włącz>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  • <Wyłącz>: Urządzenie nie jest automatycznie przełączane do trybu offline.
  • <Włącz>: Po zainicjowaniu trybu automatycznego kasowania w urządzeniu włączany jest automatycznie tryb offline.
  • Jeśli dla opcji <Auto offline> wybrano wartość <Wyłącz> i włączony jest tryb automatycznego kasowania, przywracany jest domyślny ekran w urządzeniu, jednak urządzenie nadal jest w trybie online, nawet po zainicjowaniu trybu automatycznego kasowania.
  1. Naciśnij klawisz [Main Menu] (Główne menu), aby powrócić do ekranu głównego menu.

  • Powrót na początek