Skanowanie > Skanowanie dokumentów na serwer plików > Preferencje (skanowanie na serwer plików) > Usuwanie preferencji (skanowanie na serwer plików) > Usuwanie preferencji z ekranu ustawień wysyłania (skanowanie na serwer plików)
*
Usuwanie preferencji z ekranu ustawień wysyłania (skanowanie na serwer plików)

Powrót do omówienia

  1. Naciśnij klawisz [Main Menu] (Główne menu).
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Wysyłanie/faks> lub <Skanuj, aby zapisać>, a następnie naciśnij klawisz [OK].

W przypadku wybrania pozycji <Skanuj, aby zapisać> za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Zapisz na serwerze plików>, a następnie naciśnij klawisz [OK].

  • W przypadku wyświetlenia ekranu wysyłania uwierzytelnionego, należy postępować według instrukcji z sekcji „Logowanie do usługi wysyłania uwierzytelnionego”.
  1. Określ odbiorcę.
  • Szczegółowe informacje dotyczące określania odbiorcy znajdują się w sekcji „Określanie odbiorców (skanowanie na serwer plików)”.
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Zapisz preferencje>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz preferencje, które zostaną usunięte, a następnie naciśnij prawy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Zapisz/usuń>.
  • Można usunąć tylko klawisz, którego ustawienia są zapisane w preferencjach.
  • Aby skontrolować ustawienia zapisane dla preferencji, należy wybrać opcję <Szczegóły>, naciskając lewy klawisz funkcyjny. Naciśnij prawy klawisz funkcyjny, aby wybrać opcję <Wykonane> i powrócić do poprzedniego ekranu.
  • W przypadku, gdy dla parametru [File Send] (Wyślij plik) ustawiono wartość [Do not allow] (Nie zezwalaj) lub [Only allow sending to own address or specified folder] (Zezwalaj wyłącznie na wysłanie wiadomości na własny adres lub do określonego foldera), preferencje zawierające adres docelowy serwera plików są wyszarzone. W takim wypadku nie można sprawdzić ustawień zapisanych w preferencjach. (Patrz sekcja „Określanie ustawień wysyłania uwierzytelnionego”).
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Usuń>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  • Przed usunięciem ustawień należy je sprawdzić.
  1. Za pomocą klawiszy [], [] lub (kółka przewijania) wybierz opcję <Tak>, a następnie naciśnij klawisz [OK].
  • Nazwy klawiszy nie są usuwane. Nazwę można zmienić w opcji <Zapisz nazwę>.

  • Powrót na początek